Natur Tanya Glicin 500 g
3090 Ft
Adalékanyagmentes por forma a pihentető alvás kiegészítésére Natur Tanya Glicinnel. Ha Te is szeretnél egy pihentető alvást.
Elfogyott
Adalékanyagmentes, alacsony molekulatömegű glicin aminosav, por formában.
A glicin régóta anti-aging kutatások tárgya, szerepet játszik a működésében és rengeteg fontos biokémiai folyamatban.
Fogyasztása speciálisan ajánlott a pihentető alvás kiegészítésére, stresszes életmód esetén, sportolóknak, fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek. Íze kellemesen édes, a konyhában cukorhelyettesítőként is alkalmazzák.
ízesítetlen, adalékanyagmentes
magas hatóanyagtartalmú szabad formájú glicin aminosav
vegán termék
diétás és paleo étrendbe illeszthető már 3 éves kortól,
hosszú távon is biztonságosan használható adagonként 5000 mg glicin 500 gramm, akár 100 adag
MI AZ A GLICIN?
A glicin a második leggyakoribb aminosav az enzimekben és fehérjékben, ezért testünk szinte minden részében fellelhető. Glicin receptorok találhatók az egész idegrendszerben, az agyban és a gerincvelőben. A glicin gátló és serkentő neurotranszmitterként is alakul.
A glicin elengedhetetlen a glutation, a kreatin és a kollagén előállításához, segíti a szövetek és a hormonok fenntartásához szükséges fehérjék szintézisét. Fontos szerepet tölt be a hem (a vörösvérsejtek hemoglobinjának a része), a DNS és RNS bioszintézisében.
A KOLLAGÉN 35%-A GLICIN
A glicin aminosav egy vegán kollagén booster, a kollagén 35%-a glicin és a glicin étrendi dúsítása elősegíti a szervezet kollagén szintézisét, míg a glicin maradványok hozzák létre a kollagén hármas hélixét.
A glicint a szervezet képes előállítani kb. napi 3 g mennyiségben, táplálékkal akár napi 1,5-3 g-ot viszünk be. Ebből 3 g mennyiség szükséges az antioxidáns glutation és a kreatin előállításához, azonban a maradék három gramm nem elégíti ki a napi 10 g-nyi kollagénszintézishez szükséges mennyiséget, ennek köszönhetően szemi-esszenciális tápanyagként tekintenek rá.
A glicin fokozottan ürül a szervezetből cukorbetegség során, és a sportolók glicin igénye is magasabb az átlagnál. Ezért étrendkiegészítő formában a napi 5-10 g glicin fogyasztása biztonságosnak tekinthető.
A szervezet a glicint sokoldalúan használja fel rengeteg élettani folyamathoz, ilyen például; a fehérjeszintézis, a neurotranszmisszió, a metiláció, a kollagéntermelés, az antioxidáns glutation és a kreatin előállítása, a méregtelenítés, az izmok egészsége, az anyagcsere, az immunrendszer támogatása és a bélrendszer egészsége.
A GLICIN, A RELAXÁCIÓ ÉS AZ ALVÁS
A glicin gátló és serkentő hatású neurotranszmitterként is viselkedik. Képes az agy és központi idegrendszer sejtjeinek stimulálására és gátlására is.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.