Natur Tanya® Mandulaliszt 250g
Original price was: 2500 Ft.2000 FtCurrent price is: 2000 Ft.
Natur Tanya® Mandulaliszt – Finom, édes ízű őrlemény, önmagában fogyasztva vagy lisztpótlóként.
Kukkants be a konyhaszekrényedbe: ugye Te is tartasz otthon ilyen prémium minőségű mandulalisztet? Ha igen, máris elmondhatod, hogy a gluténmentes lisztek és a paleo étkezés hatalmas bajnokát birtoklod! Miért ilyen népszerű? Mert egészségesebbé varázsol, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítok neked!
Milyen az íze, miért jó, és van–e különbség a darált mandula és a mandulaliszt között - ezt a három dolgot hosszú évek óta mindig megkérdezik tőlem. Következzenek a rövid válaszok!
MILYEN AZ ÍZE?
Telten finom, enyhén édes aromájú. Tökéletesen illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.
MIÉRT JÓ A MANDULALISZT?
Mert igen tápláló, egyszerű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Speciálisan ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.
AZONOS-E A MANDULALISZT A MEGDARÁLT MANDULÁVAL?
Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, vagyis a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.
Mi lesz a mandulaliszt gyártás során kisajtolt olajból?
Hát mandulaolaj! A mandulaolaj a legkiválóbb ismert masszázsolajunk: rendkívül jól beszívódik, bázisolajként illóolajokkal is keverhető - az egyik legalapvetőbb hidegen sajtolt természetes olajunkat tisztelhetjük benne, ami ha olyan tiszta, mint ez >>>, mandulaolaj landing akár szempillanövesztéshez, vagy csecsemőmasszázshoz is alkalmazhatjuk! Sőt, ezt a minőséget akár meg is eheted, emésztést elősegítőként, vagy az anyagcsere serkentésére.
A MANDULÁBÓL KÉSZÜLT LISZT:
ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Extra arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma nagy.
Minimalizálja az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.
EGYÉL TÖBB MANDULÁSAT!
Miután csaknem minden gluténmentes lisztet kipróbáltam már, sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsom: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát nézve is jóval a többi liszt felett áll.
Figyelem: az általam leírt receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet alkalmazok. Nem javaslom a héjas mandulaliszt alkalmazását.
Egyéb recepjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást alkalmazz az előírtnál!
PISKÓTA MANDULALISZTBŐL
Hozzávalók:
• 4 dl mandulatej
• 4 kávéskanál konjac liszt
• 8-10 ek Eritrit attól függően mennyire szereted édesen. (Én fele Eritrit, fele gyümölcscukor keveréket használok édesítőként, mert így cukor íze van és szénhidrát szegény marad)
• 1 cs vanília
• 2 ek kakaó v. karobpor
• 8 púpos ek mandula liszt
• 2 ek kókuszolaj vagy szőlőmagolaj
• 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük az édesítőt a konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a mandulatejjel. Hagyjuk állni kicsit addig, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele). Kb 15 perc alatt olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kényelmesen jut idő rá, hogy ez idő alatt egy másik tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaót és a sütőport. Mire a konjac lisztes tej már megfelelő sűrűségű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, kiválóan elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és úgy mint a hagyományos piskótákat kisütjük. Nem légkeveréses sütőben a teteje kirepedezhet – de ebben az esetben se ijedj meg, erre a részére kerülhet egy kis krém, így jól mutat és mégfinomabb!
IGYÁL TÖBB MANDULÁSAT!
Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej alkalmazásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma.
Összetevők: 100% mandulaliszt
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.
Energia | 2608 /623 kJ/kcal |
Zsír | 54,1 g |
amelyből | |
-telített zsírsavak | 4,22 g |
Szénhidrát | 10 g |
amelyből | |
-cukrok | 6,9 g |
Fehérje | 24,1 g |
Só | < 0,03g |
Élelmi rost | 10,7g |
E-vitamin | 20mg |
Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is megfelelő. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.