Natur Tanya Szerves növényi hialuronsav tabletta – 30db
3800 Ft
A hialuronsav hozzájárulhat a bőr rugalmasságának maximalizálásához, a bőr puhaságához, lágyításához, a ráncok csökkentéséhez, a hámképzéshez, a sérült szövetek regenerálódásához, fiatalon tartja és állványa, helykitöltője a bőrnek, a hajnak, az ízületeknek és még a szemeinknek is.
Elfogyott
A szerves, fermentált hialuronsav előnyei
Hialuronsav
A hialuronsav természetes formában megtalálható az emberi szervezetben, legnagyobb részét a bőr tárolja, de a test szinte minden részében ott rejlik: a porcokban, az izmokban, az ízületi folyadékban, a szívbillentyűben, a szemben. Hasonlít a kollagénhez, a szövetekben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így garantálva a szervek megfelelő rugalmasságát, feszességét. Saját tömegéhez képest több ezerszeres mennyiségű vizet képes megköti. Feltölti a bőrt és a kötőszöveteket, keni az ízületeket, fontos alkotóeleme a porcoknak. Természetes hidratáló, erősíti az immunrendszert, segíti a vitaminok, ásványi anyagok ideális felszívódását, lassítja az öregedési folyamatokat.
Hogyan lehet egy hialuronsav vegán?
A hialuronsav 2 forrásból származhat, lehet állati, amikor azt például kakastaréjból (a kis piros fejdíszük), vagy más állati forrásokból alakítják ki, és lehet növényi eredetű, mint ez a termék, amit élesztőből fermentáltak!
De vajon csak ennyi a különbség?
Határozottan nem! Sokféle hialuronsav kivonatot lelhetsz fel a polcokon, de ami az egyik hialuronsavat megkülönbözteti a másiktól, az az alapanyag, a molekuláris tömeg, a tisztaság, és a dózis. Mi elhoztuk neked a legjobb biohasznosulással rendelkezőt, ami több párnázást biztosít az ízületeknek, és erősebb nedvesség visszatartó tulajdonságot kölcsönöz a bőrnek!
4 különbség hialuronsav és hialuronsav között! Alapanyag
A Te Hialuronsavad tenyésztett? Fontos tudni mit viszel be a szervezetedbe, akár napi táplálékról, akár napi vitaminról, vagy egyéb étrendi tápanyagról beszélhetünk, mint például a hialuronsav. Nem mindegy, hogy szintetikus kémiai izolátumot fogyasztasz, vagy élő, szerves hialuront. Előbbi úgy kerül forgalomba, hogy egy teljes értékű alapanyagot kémiai eljárások során egyszerű vegyületté alakítanak, akár például a kukoricát aszkorbinsavvá.
De lehet ezt másként is! Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket jó féle baktériumokkal, hogy olyan egészséges és kíméletes készítményeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso. A Natur Tanya® cég ezt a hagyományos erjesztő (fermentált) folyamatot viszi tovább ebben a hialuronsav készítményben, olyan táplálék kiegészítőt szolgáltatva, amit élesztőből erjesztenek enzimekkel, és élő probiotikumokkal tenyésztettek.
A fermentált kiegészítők olyan élő, szerves termékek, melyek tökéletes biohasznosulással bírnak, oly annyira, hogy a fermentált hialuronsav orális fogyasztása közben, vizsgálhatjuk testünk változásait, amik közül néhány kifejezetten gyorsan látható, különösen a mozgásszerveken és a bőrön.
Molekulasúly
A méret a lényeg! A hialuronsav biológiai hatásában jelentkező fő különbségek, a molekulasúlynak (méretnek) tulajdoníthatók. A hialuronsav óriás molekulatömegű (mega-Daltonos**) glükozaminoglikán, amit enzimes eljárással csökkentünk kisebb molekulatömegűvé (2,4 – 3 millió Dalton méretűvé), hogy tökéletes felszívódást garantáljunk, hiszen ez a molekulájú hialuronsav hasonlít leginkább a szervezetünkben található formára. Más méretet használna kozmetikumokban és szépészeti vagy ízületi injekciókban. A különböző molekulasúly tehát eltérő tulajdonságokkal ruházza fel a hialuronsavat.
Lényegében: szájon át fogyasztható hialuronsavnál szükséges a nagy molekulasúly, de kisebbre van igény a biohasznosulás és a kémiai válaszok miatt, mint az eredeti (primér), nagy molekulasúlyú hialuronsav. Azért nem jók a nagyon kis molekulasúlyú fragmentumok, mert azok vagy nem kötődnek bizonyos sejtmembrán receptorokhoz, amelyek felismerik az eredeti hialuronsavat, vagy átalakítják a sejteknek szóló speciális jelzéseket. Az alacsony molekulasúlyú hialuronsav fragmentumok számos biológiai folyamatban vagy elveszítették gyulladásgátló hatásukat, vagy éppen, hogy erősítik a gyulladáskeltő, tápanyag-lebontó tulajdonságokat. Ezek nyilvánvalóan nem kívánatos tulajdonságai az olyan étrend-kiegészítőknek, amik az ízületek egészségét hivatottak elősegíteni.
** A Dalton egy tömegegység, aminek tömege egyenlő egyetlen hidrogénatom tömegével.
Tisztaság
Hialuronsavból csak növényit! A Hialuronsav tisztaságának kulcsfontosságú szerepe van a belsőleg fogyasztható termékeknél, és speciálisan fontos olyan orvosi eszközökben, mint az injekcók. Az állati eredetű hialuronsavnál a kiterjedt tisztítások ellenére is, proteinektől és nukleinsavaktól szennyezett marad a kivonat. A szennyezőanyagok mennyisége és természete alapanyagtól függően különbözik, más a köldökzsinórból kivont hialuron kivonatban, és a bivaly szem csarnokvízéből származóból – ami nagyobb mennyiségben tartalmaz fehérjét és nukleinsavakat – mint a kakastaréj és a baktériumtenyészetek által kialakított izolátumok. Az állati eredetű készítményekben lévő fehérjék allergiákat okozhatnak, és a fajok közötti vírusos átfertőződés kockázata is igen magas.
Napjainkig, az állati forrás még mindig a hialuronsav ipari előállításának legfontosabb forrása, és több tonna orvosi célú hialuronsavat állítanak elő így évente. A növényi hialuronsav új alternatíva, ahol nem kell számolni ezekkel a kockázatokkal. Ráadásul az eljárás kedvezően érinti a molekulatömeget, mely fontos a bélfali felszívódás okán, és a biohasznosulást, ami nem mellékes a hatás szempontjából.
Dózis
A Natur Tanya® Szerves, fermentált Hialuronsav termék tablettánként 100 mg (!) növényi eredetű hialuronsavat tartalmaz.
Mi az a hialuronsav?
A hialuronsav a test kötőszöveteiben természetesen termelő vízmegtartó molekula (képes megtartani akár súlyának ezerszeresét is vízben), amit a szervezet azért állít elő, hogy kipárnázza a kötőszöveteket és az ízületeket. Ha ez a rendszer évről-évre nem csökkenne, vagy mennyiségére nem lenne hatással életvitelünk és környezetünk, akkor kötőszövetünk olyan jól nézne ki, mint a nagyon fiatal babák bőre, olyan rugalmasak lennének ízületeink és a külső sérülések is, mint a vágások és karcolások szélsebesen behegednének.
Ez az, amit a hialuronsav csinál! Ez a természetes poliszacharid a kollagén rostokat is fiatalon tartja, és állványa, helykitöltője a bőrnek, a hajnak, az ízületeknek és még a szemeinknek is.
- Segíti a sejtek struktúrájának megújulását
- Hidratálja és párnázza az ízületeket
- Kisimítja a korai vonalakat/ ráncokat a bőrön
- Állványa, helykitöltője a bőrnek, a hajnak, és a szemeinknek
- Egészséges ragyogást és fiatalos mozgást kölcsönöz
Hialuronsav és öregedés
Nem kérdés, hogy a hialuronsav korral járó csökkenése felelős az öregedés látható jeleiért, a ráncos bőrért, a hajhullásért, a hang változásáért, a csökkenő látásért, az „elhasználódásért”, az ízületi kopásért, mégis kevesen ismerik ezt a tökéletes molekulát. Pedig, ha elmúltál negyven, vagy aktívan sportolsz, akkor ezt a hatóanyagot mindenképp ismerned kell!
A nagyon fiatal gyerekeknél, akik progeria nevű betegséggel küzdenek, a hialuronsav 17-szer nagyobb arányban ürül ki a vizelettel, mint az egészséges gyerekeknél.
A progeriás gyerekek 2 vagy 3 évesen úgy néznek ki, mintha nagyon öregek lennének. Ráncaik lesznek, kopaszok és szürke hályoggal küzdenek. A progeria bizonyítékként szolgál, hogy az öregedés nem a születésnapok számával áll összefüggésben, hanem egy olyan rendszerrel, amelyben szerepe van a hialuronsav elvesztésének. A hialuronsav vesztés miatt az ember öregnek néz ki, tekintet nélkül a születési dátumára.
A hialuronsav alap összetevője a szervezetnek, mivel vizet tart meg a kötőszövetekben, a bőrben és számos szervben. Fenntartja az ízületek és a szem folyadékainak ideális viszkozitást, és fontos szerepe van a bőr simaságában. Az öregedési folyamat hidratáció vesztésben nyilvánul meg, mely a hialuronsav vesztésének következménye.
Hogyan segít még a Hialuronsav?
Hogyan segíthet még az orális hialuronsav amellett, hogy fiatalosabbá teszi mozgásunkat, és a bőrt? Például, amint az orális hialuronsav újratölti a szemet, kíméletesen meg is hosszabbítja az elölről hátulra terjedő hosszát. Ez azt jelenti, hogy a szem fókuszpontja megváltozott. Ezért a távollátó emberek, akik hialuronsav étrend-kiegészítőt fogyasztanak, azt tapasztalhatják, hogy szemüveg nélkül javult a látásuk. Mivel minden felnőtt egy kissé távollátóvá válik a kor előrehaladásával, óriási lehetőségek nyílnak meg arra, hogy megkíméljük az embereket az olvasó szemüvegektől.
Továbbá, a hialuronsav molekula másik fele, a glükuronsav, hasonló a kálcium D-glükarát étrend-kiegészítőhöz, ami segít karbantartani a hormonszinteket. Sok nő – akik orális hialuronsav kiegészítőt szednek – számolt be arról, hogy enyhültek a hőhullámaik és a menopauza más tünetei a szedés óta. Ez nem meglepő. A nőknek egy alternatív kiegészítő lehet ilyen esetekben a hialuronsav, közben pedig a bőrük is szebbé alakul, mert fordítva is igaz: ha egyszer a természetes ösztrogéntermelés csökken, akkor a hialuronsav szint is enyhül, mert az ösztrogén megemeli a bőr és a test hialuronsav szintjét.
A Hialuronsav története
Nos, a régi egyiptomiak furcsa mirigyeket alkalmazták gyógyszerként. Elfogyasztották az állatok szemeit. A szemgolyó nagyon jó hialuronsav forrás. Mondhatnánk ez volt az első hialuronsav étrend-kiegészítő.
A hialuronsavat először Karl Meyer izolálta 1934-ben egy szarvasmarha szemének üvegtest folyadékából. Amikor a testben van, hialuronátnak mondják, részben azért, mert főleg az üvegporcban (latin neve: anat) található. Sok más felhasználási lehetőségéről először Albert Dorfman ejtett szót a Chicagói Egyetemen, az 1950-es években. Rájött, hogyan alkalmazzák a baktériumok és a vírusok a hialuronsavat, meghatározta legtöbb biokémiai hatását és szerkezetét. Az évek során nem-orvosi célokat szolgáló készítményekben is megjelent, például vízmegkötő anyagként kozmetikumokban és krémekben, és ránctalanító injekcióként is forgalmazzák.
Tessék mondani a hialuronsav kollagén?
Nem. A hialuronsav nem kollagén. Gondoljunk úgy a testünk sejtjeire, mint építőkockákra, a kollagénre vagy a sejtek közötti kötőszövetre úgy, mint a malterre a téglák között. A hialuronsav az a hatóanyag, amely megvédje a maltert a kiszáradástól és a repedezéstől. A hialuronsav a test vízmegtartó molekulája.
Megtartja a vizet a kötőszövetben, a sejtek között. Ezáltal kipárnázza az idegeket, a csontok végeit, formát és alakot ad az emberi szemnek és bőrnek, és gátat alakít ki a betegségek terjedése ellen. Képzeld még a női petesejt is hialuronsavba van csomagolva, és hogy a férfi sperma hyaluronidázt termel, egy enzimet, ami lerombolja a hialuronsavat. A hyaluronidáz ez után lehetővé alakítja, hogy a sperma behatoljon a petesejtbe és megtermékenyítse. Ez a tudás megnyitja a természetes fogamzásgátlás utcáját.
Egyszóval a kollagén és a hialuronsav olyanok, mint a kistestvérek, amiket nagyon gyakran együtt is fogyasztanak a látványosabb eredmények érdekében.
Fontos!
Hialuronsav fogyasztása mellett, ne felejts el vizet inni. Hialuronsav és víz, így működik a dolog.
Hatóanyagok a napi adagban | 1 tablettában |
C-vitamin | 12 mg (15%*) |
Fermentált hialuronsav | 100 mg |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték. |
**A hialuronsav fermentációja növényalapú táptalajon történik állati termék, vagy melléktermék felhasználása nélkül. Fenntartható, GMO-mentes, 100% vegán és vegetáriánus.
Felhasználási javaslat:
Naponta egy tablettát bő folyadékkal nyeljünk le!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.